Festivaltips

STOL PÅ DINE INSTINKTER

Hvis du føler dig utilpas ved situationen, så skal du ikke ignorere det. Det er et personligt alarmsignal om, at noget farligt måske er under opsejling, så skynd dig at komme væk.

PAS PÅ HINANDEN

Hjælp de folk, du kan se, har det dårligt. Giv plads og tilkald en vagt. Hvis man kun tænker på sig selv i en krisesituation bliver der for alvor kaos.

DRIK MASSER AF VAND

Når man danser og fester i solen, bliver man tørstig. Køb en stor vandflaske, og fyld den op, hver gang du kommer fordi et sted med rindende vand. Sørg også for at have et lager af vand i dit telt. Dette er især vigtigt, når du drikker alkohol, da det er med til at dehydrere din krop. Prøv at bytte hver anden alkoholiske drik ud med vand eller sodavand.

LÆR AT FINDE VEJ

Selv ved mindre festivaler er det let at fare vild, og det hjælper bestemt ikke, hvis du samtidig har drukket. Så lær at finde vej, før du begynder at drikke alkohol. Find ud af, hvor lægehjælpen og andre services holder til – du ved aldrig, hvornår du får brug for dem i en nødsituation.

BLIV IKKE VÆK FRA DINE VENNER

Aftal et mødested, hvis du og dine venner skulle blive væk fra hinanden. Når man drikker for meget, bliver man let forvirret og forsvinder i mængden. Du kan ikke altid regne med at kunne fange de andre på mobilen, men hav den altid på dig – med batteri! De fleste større festivaler har steder, hvor du kan få ladt din telefon op. Du kan også vælge at købe en oplader, der kan trækkes op eller kører på små solfangere.

FORBERED DIG PÅ AL SLAGS VEJR

Den danske sommer er uforudsigelig. Derfor bør du medbringe både solbriller, shorts og solcreme, men husk også den varme bluse eller en jakke – det bliver stadig koldt om natten. Og glem hverken regntøjet og gummistøvlerne – så kan du klare både regn og mudder.

GLEM IKKE AT SPISE

Det er især vigtigt at få noget i maven, når du drikker. Maden virker ved at opsuge alkoholen i mavesækken, og giver dig både salt og mineraler, som du ellers mister.

EKSPERIMENTÉR IKKE MED STOFFER

Det kan være farligt at prøve sine grænser af på festivaler, både hvad angår alkohol og stoffer. Store folkemængder og fremmede steder kan være opskriften på angstanfald, paranoia og forvirring. Og som alle andre steder kan det være livsfarligt at blande alkohol og stoffer.

GLEM IKKE DIN PERSONLIGE HYGIEJNE

Festivaltoiletter er ikke altid lige hyggelige at besøge sidst på festivalen. Toiletpapir og håndsprit er tit tilgængelige, men de holder sjældent hele festivalen, så tag selv noget med. Og husk, at alkohol får dig til at skulle bruge toilettet mere, så måske du skulle tænke over de lange køer og toiletternes tilstand, før du drikker?

PAS PÅ DINE VÆRDIER

Tyveri sker ofte på festivaler, og du er mere udsat, når du har drukket og ikke er ligeså opmærksom på, hvad der sker omkring dig. Undgå at medbringe værdier som musikafspillere og smykker, og hvis du gør, så efterlad dem aldrig i dit telt. Og drenge: Lad være med at gå med tegnebogen og mobilen i baglommen.